יום שני, 24 במאי 2010

אתם נוהגים לאכול בעבודה? מתי ומה?
בשנים האחרונות אני עוברת מהפכת בריאות - ומשתדלת לאכול הכי מסודר ונכון, ארוחות קטנות ותכופות ובלי נשנושים.
זה לא ממש עובד.
העבודה היא האוייב של כל דיאטה ודרך חיים - אם לא יודעים כיצד להילחם בה.
אבל אנחנו לא בענייני מלחמות - אנחנו שוחרי שלום!
בן זוגי (שיחיה) ואני החלטנו בשבועות, לקנות הרבה ירקות, ומהרגע שמגיעים הביתה עם שקיות הקניות (רק שקיות בד כמובן!)* אנחנו נשטוף את הירקות, נחתוך ונאחסן אותם בכלים סגורים במקרר. מהניסיון שלנו, מחשבת ההכנה לקראת העבודה או בכלל, היא זו שגורמת לנו להתעצל ולוותר - ולקחת סנדוויץ.
ניסינו. עובד! אנחנו מנשנשים ירקות חתוכים מתי שרק אפשר (אז עברו רק יומיים, אז מה?!)

עדיין באווירת חג השבועות - החלטתי אתמול בערב לפצות אותנו על העבודה הטובהעם הירקות ולהכין עוגת גבינה חגיגית! (בלי רגשות אשם!)

מצרכים:
6 ביצים מופרדות
750 גרם גבינה - 5%
כוס וחצי סוכר
2 שקיות סוכר וניל
שקית אינסטנט פודינג וניל
3 כפות גדושות קמח תופח
180 גרם חמאה או מחמאה מומסת

הכנה:
מחממים תנור לחום בינוני .
מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקצף יציב, ומוסיפים את סוכר הוניל
בקערה אחרת מערבבים את שאר החומרים לתערובת אחידה ומקפלים בזהירות לתוך קצף הביצים.
משמנים תבנית עגולה גדולה (קוטר 28) ומכניסים את התערובת לתוכה
אופים בתנור כ- 50 דקות, ולאחר מכן מכבים,ופותחים מעט את דלת התנור ומחכים עד לקירור. כשהתבנית קרה מכניסים למקרר לפחות ל3 שעות, עד שהעוגה מתייצבת! עם כיסוי נייר אלומיניום.

להשגת מרקם רך מאוד - אפשר לשים את התבנית בתור בתוך תבנית גדולה יותר עם מים בתוכה.

בתאבון!



*
שקיות בד

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

רציתי להגיד ש...